27 Temmuz 2010 Salı

Aplike 3



Aplike 2


Aplike 1


Benim, kardeşimin, iki yeğenimin,eski kotlarını kestim.
Tek kişilik yatak örtüsü olacak kadar ekledim. 
Üzerine elde aplike yaptım.
İki kumaş arasına yapışkanlı kalın tela ile yapıştırdım.

Uzun sürdü,ve zor oldu.Fakat çok zevkliydi.

Sadece orta parmağım delindi!

Ev Yapımı Pizza


Geçen gün evde büyük bir tepsi pizza yaptık.

Lezzetini anlatamam....

Lavanta


Bahçemizdeki son kalan lavantalar
Bunlara mor keseler dikip,yatak odasına astım.

En İnce Nakış


Yengemin; 50 sene önce,Cağaloğlu Kız Sanat Okulu'nda okurken bitirme ödevi olarak elde diktiği örtü.

Ona gözüm gibi bakıyorum.
O kadar ince işlenmiş ki anlatamam...



26 Temmuz 2010 Pazartesi

Çok Eski Bir Fotoğraf....


Annem ve babamın 1956'da çekilmiş nikah fotoğrafı...

İğne Oyası

Bebek için çok ince tülbentten ağız bezi yapıyorum. 

Dantel


Penye kumaş üzerine dantel yaptım.
3 kat ...Zor ama şık oldu.
Çok iyi dantel bilen birine kolay geleceğinden eminim.
Ben bunu sehpa üzerinde kullanmayı düşünüyorum.

Etamin


Bunu yeni bitirdim,
Çok küçük olduğu için bayağı zor oldu.
Sepete monte edicem.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Vişne Marmelatı


Köyden topladığımız vişneleri odun ateşinde ağır ağır pişirdik,
çekirdeklerini çıkardık, mümkün olduğunca az şeker ilave ettik ve bu muhteşem marmelatı yaptık.
Kıvamı ekmek üzerinde ne akacak ne de kaskatı kalacak şekilde.
Cheesecake için ideal.

Ama benim asıl yapmak istediğim ; havalar biraz serinlediğinde,kızarmış ekmeğin üzerine kaymak sürüp,üzerine de bu marmelatı koymak....

Şeftali


Bu şeftali ağacı daha çok genç.
 Üzerinde yalnızca iki adet meyvası var.
Ümidimiz bir kaç yıl sonra daha çok meyva vermesi.






Nektarin

x
x

Bahçemizdeki nektarin ağacı..




O kadar küçük bir  ağaç ki, üzerinde sadece 5 adet meyve var .
Henüz toplamaya kıyamadık.

15 Temmuz 2010 Perşembe

Kabak Çiçeği Dolması 2


Pişmiş hali.

Kabak çiçeği dolması 1


Kışın sütlü kabak yapmak için yetiştirilen kabakların çiçekleri.

Çok yağmur yağdığından kabak yapamamış, biz de çiçeklerini topladık.
Zeytinyağlı pişirdik inanılmaz bir lezzet.
Denemenizi tavsiye ederim.


Semizotu


Sahipsiz ,kendine yetişen yabani semizotu o kadar lezzetli ki anlatamam.
Topladık,odun ateşinde zeytinyağında  kendi suyu ile pişti .

Mantar


Bu mantarlar,kavak ağaçlarının dibinde gizleniyorlar.
Acı mantar olarak yıllardır yeniyor .
Az bulunuyor ,yaşlılar nerede bulunacağını daha iyi biliyorlar .

Lezzeti bilinen mantar tadında değil.
Çiğnedikten sonra yutarken  boğazda hafif acı hissi oluyor.
Bu mantarı odun ateşinde eşim pişirdi,soğanları salata yapar gibi doğradıktan sonra,az zeytinyağıyla soteledi,
daha sonra mantarları ilave etti.
Mantarlar su bıraktı ve suyunu çekene kadar sotelendi.
Çok  lezzetli oldu.