30 Nisan 2011 Cumartesi

PATCHWORK 6,QUİLT.

      GÖKYÜZÜ VE TOPRAK                        
      Önce  iskeletleri hazırlıyorum ,
      elde  oyulgama  yaparak  elyafı  dikiyorum
      en son arka astarı makinada  birleştiriyorum .

   
   
   

İTALY FOCACCİO BREAD


       Malzemeler,
       Zeyinyağı, 1çay bardağı
       kuru domates, önceden  zeytinyağında bekletilmiş olacak
       biberiye , doğranmış olacak  lezzeti çıkması için
        zeytin,  siyah çekirdekleri çıkmış
        200o  30 -35 dk.



       

3 Nisan 2011 Pazar

Green Almond

.

Datçadan  gelen  çagla  40 yıl öncesine  götürdü .
Bahar geldiği zaman ilkokulun kapısında el arabasıyla  küçük  külahlarda çagla satılırdı.

bize zamanından  önce  yemek sarılık yapar derlerdi. Ya istemeyelim  diye  yada bir tecrübe yaşadıkları için bilmiyorum.  o gün  belki çaglanın bu kadar faydalı oldugu bilinmiyordu.

bir külah çagla azıcık tuz  en muhteşem şeydi  ona ulaşmak   lükse girerdi .Harçlık  simit veya tost ve ayran bunun dışındakiler  lükstü. zaten  fazla bişeyde yoktu .
ÇAGLA"NIN faydaları,
 B ve E vitaminleri ile protein, demir, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda yağ içermektedir. Her gün yiyeceğiniz bir avuç çağla, bağışıklık sisteminize güç katar ve birçok tehlikeli kanser türüne karşı vücudunuzda kalkan oluşturur. Antioksidan yönünden de çok zengindir.  Sinirleri güçlendirir, göğüs hastalıklarını ve zihin yorgunluğunu giderir. Uykusuzluk, yorgunluk, baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur. Böbrek, idrar yolları ve üriner sistemdeki iltihapları iyileştirir. Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Kolestrolü düşürür, kalp krizi riskini % 50 azaltır. İçinde bulunan Omega 3 yağı, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür. Bronşit, boğaz ağrısı, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.