21 Ocak 2012 Cumartesi

LİVER ROASTİNG, KURU CİĞER

Kuru Ciğer, Fransız'ların  ciğer Pate 'si
Pate  aslında Kaz ciğerinden yapılır 
İçine Soğan ile sarımsak ilave edilir , dana ciğerinden yapanlarda var.
Dana ciğeri  kıyma gibi  çekiliyor 
Bu çekme işini her kasap yapmıyor evinizde rondo da aynı işi yapabilir
ilk görünüşünü çekmedim  itici gelebilir diye 
2 kğ ciğer 350 gr  tuzlu tereyağı, tuz, karabiber az kişniş az kimyon
bunların hepsini tencere içine koyup sağdaki
 rengi alana kadar kızartılıyor,


Hemen sıcak yemek isterseniz  soldaki şekilde  yenilebilir,
ama bunun özelliği metal  çukur bir kapta  basılması,
tamamı ile soğuması gerekiyor  bu uzun süre saklanabilir
kışlık bir yiyecek,


Daha sonra  dilimlenerek sabah kahvaltısında
yenilebilir, ki en büyük zevk çayla sabah yemektir
zevkinize kalmıştır.
Bu Sivasın  kazası Divriği'ye ait bir yiyecektir.
bunu sanıyorum en son 40 yıl önce yemiştim
özlem duydum yaptım aynı lezzeti yakaladım.

3 yorum :

sare dedi ki...

Belgin hanımcım, ciğer kavurması eskiden, etlik zamanında çekilip, kavrulurmuş. Yeneceği zaman baharat ilavesi yapılıp, servis edilirmiş.
Çok güzel bir tarif... ne zamandır yapmak istiyordum.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Teşekkürler Sare hanım.
Sevgiler.

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.