3 Mart 2012 Cumartesi

APFEL STRUDEL


Avusturya mutfağına özgü  rulo biçiminde sarılan ,
elmalı börek , ya da daha bilinen adı ile "apfel strudel".

4 adet baklavalık yufka,  her katı eritilmiş tereyağı ile yağlanıyor.

Son katına daha önceden  dilimlenip çok az tereyağında bir yemek kaşığı çevrilen pudra şekeri, tarçın ve cevizle birlikte ekleniyor.

Daha sonra da pişirilen elmalar, şerit   halinde  yerleştirilip sarılıyor,
üzerine  erimiş tereyağı ve yumurtası sarısı sürülüyor,ve 160 derecede
40-45 dakika pişiriliyor.

sonuç  abartısız , adı gibi havalı :)

2 yorum :

Euphoric dedi ki...

elinize sağlık. nefis görünüyorlar

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Teşekkürler.