Yaz çorbası , süzme yoğurt, bir demet dereotu, nane, tuz, karabiber,kırmızı biber,az zeytinyağı Zeynep Antalya'ya gittiğimizde yemek öncesi bize ikram etti. süper. |
Bu sene bezelye, bakla ve kabak az diktik , kış için hiç ayırmadım , enginar üzerinde tohuma kaldı . Sebzeler arka arkaya yetiştiğinden ikinci kez yemeğe sıra gelmiyor. |
Bir kaç defa yemek için sevgili hacım dikmiş bize ilk kez yiyeceğimiz patatesi kendimiz topraktan çıkardık, aynen altın gibi , inanılmaz bir zevk, lezzet şahane . |
Sefa köşesi, |
Bu sene lavanta'larım az da olsa açtı. hedefim lavanta tarlam olacak inşallah. |
Çörek otlarımız çiçekleri bitti tohuma döndüler her bir kapsül bir çay kaşığı kadar çörek otu oluyor. |
Nohutlarımız , az da olsa kendi nohut'umuz dan yiyeceğiz Allah nasip ederse. |
Bu geçen yıldan kalan Pırasanın tohuma bırakılan güzel çiçeği. |
Bunlar da bizim fasulye'lerimiz şimdilik sayısı çok az. |
Elma, Şeftali, Armut, kayısı ve erik hepsini meşe odununda kaynattım, az şeker, tarçın süper bir şey oldu. gerçek tereyağı . |
Değerlendirmek için dilim yaptım meşe odununda , sirkeli, tuzlu suda kaynattım sıcak sıcak kavanozlara doldurdum . |
Kapaklar vakum oldu kışa hazır. |
Bu erikler aşısız ekşi erikmiş olunca sararmış dayanamayıp topladım marmelat yaptım yemelere doyamazsınız. |
rengi kaynayınca da değişmedi |
Bir gün önce sütün kaymağını almıştım kaymak sarı geline eşlik etti inanılmaz güzel:)) |
Meşe odununda etli ekmek, bazlama keyfi. |
Özlenecek bir lezzet. |
İkiz biberlerimiz. Hormon yok, hayvansal gübre iyi gelmiş. |
Rüyam, hayalim. |
Nektarin marmelatı , tarçın çok yakıştı. |
Harman kalktı sıra Aydına geldi. |
kış için konservesini yaptık.
Ramazandan bir önce topladık , biz yemeden ala kargalar yarısını yemişler , bir kez daha yiyebilmemiz şüpheli olduğundan doyasıya yedik GDO 'suz organik mısırlarımız. |
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder