BADUÇ AŞI
Sonbahar bugün kendini göstermeye,
sararan yapraklar yerleri süslemeye başladı.
Bu çorba da taze fasulye ile yapılır, güzlek fasulye ile çok lezzeti olur,
Divriği yöresine aittir, bizim sofralarımızın en beğenilen çorbasıdır.
Eğer canınız yemek yapmak istemiyorsa
bu çorba ana yemek yerine bile geçebilir.
Taze fasulyeler ( ben yarım kilodan yaptım)
enine doğranır, kuru soğan yemeklik doğranır,
Domates rende yapılır, 1 su bardağı yeşil mercimek ,
1 su bardağı pilavlık bulgur, tuz, karabiber,
daha önceden hazırlanmış kemikli, kavrulmuş et hazır olacak.
Tüm malzeme düdüklü tencerede buluşacak ,
et pişmiş olduğundan diğer malzemelerin
pişme süresi çok uzun olmuyor.
Servis öncesi tereyağı ve nane kızdırılıp üzerine dökülecek.
Yemeye hazır , afiyet olsun.
|
1 yorum :
Belgin hanım, çorbanıza bayıldım. Keşke iki gün önce sayfanızı görseymişim dedirtti. Yayladan mis gibi fasulyeler getirmiştim.
Sonbahar fasulyeleri bitmeden kesinlikle yapacağım. Tam bana göre...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
Yorum Gönder