Divriği'nin yöresel pilav'ından biri, İnce çiğ köftelik bulgur, kemik suyu , kuşbaşı et (daha küçük doğranmış et) veya kıyma, maydanoz, soğan, kuru soğan, nane, reyhan, tereyağı. Önce kıymayı tuz, karabiber, kırmızı biber, (ayrıca benim ilave ettiğim, köyde yapılmış baharat- nohut, ayçiçeği, mısır, dereotu, çörek otu karışımı), ve kuru reyhan bunların tamamını soteledim, daha sonra kemik suyunu ilave ettim, kaynayınca bulguru ilave ettim, normal bulgur pilavı gibi pişti, demlenmeye bıraktım, diğer tarafta kuru soğan, maydanoz, yeşil soğan, nane. Hepsini ince ince kıydım. Servis zamanı pilavın üzerine tereyağı kızdırdım döktüm, sonra yeşillikleri ilave ettim. Aslında bu asma yaprağına sarılarak yenir , ben yapraksız ev yoğurdu ile veya turşu ile yemesini daha çok seviyorum. Afiyet olsun.
|
2 yorum :
Belgin hanım, ellerinize sağlık.
Bulgur pilavına bayılırım, hele o baharat da olunca ayrıca güzel olmuştur. Baharatı deneyeceğim miktarı nasıl ayarlıyorsunuz.
Bu bahar çiçekelri güzel geçsin günleriniz, sevgiler.
Kır çiçeklerine bayılıyorum:)
Yorum Gönder