10 Şubat 2015 Salı

Buldan'da harika üç gün

Buldan'nın
  en şahane  ve meşhur
salatası,
Balcan&Soğan
Közlenmiş patlıcan, Sotelenmiş  kuru soğan,
domates, lor peyniri,
sırasıyla bazlama  içine  yerleştirip
yemelere doyamazsınız. 


Muhteşem lezzet,
Saraylı
Daha önceden hazırlanmış bazlamalar
tereyağı ıle yağlanıyor
her katına ceviz  koyulup
kol böreği gibi  sarılıyor
Fırında kızarana  kadar  pişiyor
diğer tarafta  şerbet yapılıyor
baklava gibi üzerine  dökülüyor
Hayatınızda bu kadar lezzetli ve hafif bir tatlı yiyemezsiniz.


Bu kadar lezzetli bir Tarhana çorbası  içmedim
 
Arapaşı
Unutulmayacak  bir lezzet
     bir tencerede  su kaynamaya yaklaştığında
tuz atılır,  su kaynama noktasına geldiğinde
(miktarı  göz kararı) un yavaş yavaş koyulup  sürekli
karıştırılıyor, en zahmetli kısmı karıştırma işi
unun tamamıyla açılması  gerekiyor
tencereye yapışmayacak , piştiği  anlamak için,
 hamurun damakta
yapışmadan   yenilebilmesi gerek.
Hamur tepsiye  dökülür.
Diğer tarafta  tavuk  ve suyuna  arpa şehriyeli ,
terbiyeli çorba
hazırlanıyor,
servis sırasında çorbanın içine ( isteğe göre)  hazırlanan  hamur ilave ediliyor
çorba ile hamurun  buluşması
mükemmel bir lezzet.
 Teşekkürler  Selma Tural.
Teşekkürler Tural ailesi.



Çağla dürüm
İlk kez  duyduğum ve yediğim
şahane Çağla dürüm.

Çağlanın çekirdekleri henüz oluşmamışken
toplanır, (Bu mevsimde yemek için dondurucuda saklanır) havanda tuzla dövülür
içine maydanoz, taze soğan,  haşlanmış yumurta,
kırmızı biber,tuz, nar ekşisi, zeytinyagı
salata gibi,
Şahane bir bazlamanın içine  koyup dürüm yapılıyor
çağlanın  tadını alıryorsunuz
lezzetinden içiniz ferahlıyor.
Mükemmel ötesi.
(2011 yılında Çağla ile ilgili  bir yazım vardı,
http://barbabietolaa.blogspot.com.tr/2011/04/green-almond.html

Hiç yorum yok :