Havuçlu keki
mutfakla ilgili olan
herkes bilir
çok eskiden yediğimde hiç beğenmemiştim
onun için yapmayı hiç düşünmediğim kek çeşidiydi.
dün lk kez yaptım
o kadar güzel olduki anlatmam yarısını afiyetle yedim.
İÇİNDEKİLER:
dört adet orta büyüklükte havuç,
1 tatlı kaşığı tarçın,
yarım limon,
1 limon kabuğu rendesi,
1 su bardağı toz şeker
bu malzemeyi karıştırdım
üzerini kapattım 5 saatten fazla bekledi
çok az sulanmıştı , süt ilave ettim yarım su bardağı kadar
3 yumurta ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
100 gr dan az tereyağı
200 gr un ,unu eledim ,
bir çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
cıvık bir hamur olacak
160-170 derece fırında
pişirdim
Isırdığınızda :))
tarçın tadı ayrı, havuç tadı ayrı, limon kokusu ayrı bir lezette
bayram havası
Afiyet olsun.
|
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder