Bu tehlikeli bir tarif
Fransızlar, İngilizler gibi kahve yanında 1 dilimle yetinmek
mümkün değil
crumble ben ayva ile yaptım
çok ama çok güzel oldu
hamuru
300 gr un, 150 gr tereyağı,
2 yemek kaşığı şeker
hamur birbirine yapışmıyor
arasına jöle kıvamında pişmiş ayvayı ince bir tabaka
şekilde yerleştirdim.
üstüne tekrar hamur
160 derecede 1saat 15 dk.da üzeri kızarana kadar fırında kaldı. |
9 yorum :
bana kaldı mı yarına
lutfen cahilligime verin
su kismi anlamadim
un birbirine yapışmıyor
yazmasi biraz acaleye gelmis bir tarif sanirim
:))
homeless :)
rica ederim haklısın
benim dilimi herkes çözecekmiş gibi anlatmışım.
bu hamur sadece tereyağı ile yoğurulduğu için hamur yapışkan değil :) orada un birbirine yapışmıyor demişim.
Unicorn
evet ayırdım sana
deneyelim bi bakalim
denedigimde haber veririm :))
tesekkulerr :)
nefiiiis.bende elmalı yaparum.ayvalı denemedim deneyeceğim
Serpil Teşekkürler
bende elmalısını deniycem .
sevgiler.
annem de universiteyken bu zirt pirt aramalarimdan, tarif istemelerimden cok bunalirdi
aradan 10 sene gecti ben hala degismemisim anlasilan
ayva yada elma nasil pisirilicek ???
:S
Değerli Homeless:)
Elmayı dilimleyin,
(limonlu suda bekletirseniz kararmaz)diğer tarafta
şeker, su şerbet yapın çok sulu olmasın ( 1 su bardağı, 1 su bardağı şeker ideal) kaynasın biraz kaşıkla aldığınızda hissedersiniz katılaşdığını o zaman elmaları sudan çıkarıp süzüp şerbete ilave edin 10 dakika pişirin. ocaktan alın soğutun .
Ayva sert meyva olduğundan
ayvayı önceden haşlayıp şekerini
sonradan ilave edebilirsiniz.
Ayvanında jöle kıvamında olmasını isterseniz ayvanın çekirdeklerini haşlanırken içinde bırakırsınız.
Bu aynı zamanda reçel tarifidir.
içine kabuk tarçınla kaynatırsanız çok daha değişik lezzet elde edersiniz.
umarım anlatabilmişimdir.
sevgiler.
Yorum Gönder