Herhalde denemediğim reçel az vardır
içlerinde en en muhteşem tad bu
KOZALAK reçeli
bir ceviz reçeli bir de kozalak reçeli
bu iki lezzet insanın unutamayacağı tad"lardan.
kozalakları dağdaki çam ağaçlarından topladık
iki avuç dolusu denemek için.
Kozalakları bir gece suda beklettim
sabah odun ateşinde normal reçel yapar gibi
şekerini suyunu iki adet inciri, kozalakları
kaynatmaya bıraktım uzun süre kaynadı
hatta bir ara ümidimi kestim koyduğum su olduğu gibi duruyordu
daha sonra etrafa çam kokusu yayılmaya başladı inanılmaz rahatlatıcı bir koku
yavaş yavaş bal kıvamına ,rengine gelmeye başladı
sonuç muhteşem bir lezzet dememeye değer
şifa kaynağı ilaç niyetine
Bolu" lular bu işin uzmanı
İçine İncir koyulmasının sebebi
bağırsakları daha çabuk çalıştırması için.
|
1 yorum :
Belgin hanım bende bir reçel canavarıyım desem yalan olmaz, kış- yaz yapacak bir çeşit bulurum ama bu reçeli ilk kez duyuyorum, vaktiniz olur da daha detaylı bir tarif verirseniz bende bende...
ne zaman taplanıyor, yeşilimi- kurusumu( cahilliğimi mazur görün), haşlamak gerekiyor mu...
Sevgiler.
Yorum Gönder