1 Temmuz 2011 Cuma

CONE,JAM,FİGS

Herhalde denemediğim reçel az vardır
içlerinde  en en muhteşem tad bu
KOZALAK  reçeli
bir ceviz reçeli bir  de kozalak reçeli 
bu iki lezzet insanın  unutamayacağı tad"lardan.
kozalakları dağdaki çam ağaçlarından topladık
iki avuç dolusu denemek için.
Kozalakları bir gece  suda beklettim
sabah  odun ateşinde  normal  reçel yapar gibi
şekerini suyunu iki adet inciri, kozalakları
kaynatmaya bıraktım uzun süre kaynadı
hatta bir ara  ümidimi kestim  koyduğum su  olduğu gibi duruyordu
daha sonra etrafa çam kokusu yayılmaya başladı inanılmaz rahatlatıcı bir koku
yavaş yavaş bal kıvamına ,rengine  gelmeye başladı
sonuç muhteşem bir lezzet  dememeye değer 
şifa kaynağı  ilaç niyetine
Bolu" lular bu işin uzmanı
İçine İncir koyulmasının sebebi
bağırsakları  daha çabuk çalıştırması için.





1 yorum :

sare dedi ki...

Belgin hanım bende bir reçel canavarıyım desem yalan olmaz, kış- yaz yapacak bir çeşit bulurum ama bu reçeli ilk kez duyuyorum, vaktiniz olur da daha detaylı bir tarif verirseniz bende bende...
ne zaman taplanıyor, yeşilimi- kurusumu( cahilliğimi mazur görün), haşlamak gerekiyor mu...
Sevgiler.