Peynirli çörek,
size bunun tarifini vermeyi çok istedim
bu çöreği yedikten sonra midemde hiç bir rahatsızlık duymadım
genelde mayalı hamurlar mide de yanma yapar doya doya yenilemez
kilo probleminiz, tansiyon , şeker sıkıntınız yoksa istediğiniz kadar
yiyebilirsiniz .
300 gr yoğurt, tuz, bir tatlı kaşığı karbonat
çok az su, tereyağı, ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı sirke,
normal hamur olacak şekilde açılıyor,
yağlanıyor, yarım ay şeklinde peynir koyuluyor
kol böreği gibi sarılıyor , tepsiye diziliyor üzerine yoğurt, isterseniz pişmeye yakın zamanda
yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Müptelası olabilirsiniz dikkat.
Bütün ramazan iftarda bunu yedik.
|
2 yorum :
Cok merak ettim, denemek istiyorum ins. Tereyag ve aycicek yagini ne kadar koyuyorsun yaklasik olarak? Bir de peyniri ince bir sira halinde mi yoksa dairenin yarisini kaplayacak sekilde mi koyuyorsun? Bu arada oklavaya marka basmissin gule gule kullan ;)
Zeynep,
Bu hacının tarifi o da gram söylemedi bende herşeyi göz kararı koydum, peyniri de ince sıra halinde koydum, yoğurt kavanozda olduğu için onun gramajını biliyordum.
Evet artık oklavamın markası var teşekkürler:)))
yapınca bizde görelim Afiyet olsun.
Yorum Gönder