23 Ağustos 2011 Salı

SOUP


 
Tarhana
Şimdiye kadar bildiğim  tarhanalardan değişik
daha doğrusu ben içindekileri hiç merak etmedim
 bilmiyordum.
  Bu  tarhanayı yaptık ,
çok hizmet ,ilgi ,alaka isteyen kışa özgü bir çorba.
sonuç bütün çorbaların üstadı denilebilir.
Bu tarifi veren Kastamonulu  komşumuz.
İçindeki malzemeler.
Domatesi rondodan geçirdik, kırmızı biberi, yeşil biberi haşladık sudan çıkardık,
haşlanan suya  doğradığımız soğanları sarımsakları  yumuşayıncaya kadar bıraktık
bunlarıda  rondodan geçirdik.
Nohutu, kırmızı mercimeği, pirinci ayrı ayrı haşladık
normal yoğurt aldık  bir gece suyunu süzdürdük
Maydanoz, dereotu, nane, yarpuz, reyhan, fesleğen, kekik hepsini
rondodan geçirdik.
yukarıda saydığımız tüm malzemeyi 
 yeni yapılmış yaş tarhana mayası ile karıştırdık
Aldığı kadar un ilave ettik
ilk üç gün  çok dikkatli olmak lazım mayalanıyor bulunduğu kaplara sığmıyor
10 gün süresince gidip gelip karıştırmak gerekiyor
çok fazla un koyulmaması tavsiye edilir.
üç günden sonra  sulanıyorsa yarım paket tel şehriye ilave edip
karıştırmaya devam edilir.
tel şehriye  suyunu aldığı için tavsiye edilir.
Denedik  denemenizi ısrarla tavsiye ederim.





Hiç yorum yok :