Elma sirkesi,
daha öncede yapmıştım
çok güzel olmuştu
yere düşen elmalardan yeni yaptım
sadece su ve elma ,
kavanozların ağzını tülbent ile kapattım 20 gün bekleyecek
daha sonra süzücem , içine 4-5 adet nohut atıcam
kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıcam karanlık bir yerde 40 gün
bekleyecek 40 günden fazla beklerse
çok daha lezzetli olur.
|
6 yorum :
Çok güzel bir blogunuz var,daha önce görmediğim için hayıflandım.Ben bu sirkeyi daha farklı yapıyorum.Bunu da deneyeceğim.Sevgiler
Teşekkür ederim.Çok naziksiniz. Sizin tarifiniz Elma sirkesini yazarsanız sevinirim.
Sevgiler.
Belgin.
belgin hanım ne yazıktır ki bana sitenizi geç görmüşüm, süper resimler ve tarifler...
Elma sirkesini bende tarifinizdeki gibi yapıyorum.
İzin verirseniz, ben ayrıca 1-2 dilim ekmek ilave ediyorum ilk aşamaya, bir de sonradan yaptığınız mayalanma aşamasında birkaç yemek kaşığı geçen seneden kalan elma sirkesinden de ilave ediyorum, birbirlerini kıskansınlar diye:)) sevgiler.
Ellerinize sağlık.
Değerli sare,
Teşekkür ederim.
Ben de bir kavanozu sizin yaptığınız gibi mayalanmaya geçtiğinde sirke ilave edebilirim .
Sevgiler.
Belgin.
örgümodelleri co cc virüs saldırısı yapıyor sitenize girince silin onu....
Teşekkürler Mayri.
Yorum Gönder