7 Eylül 2011 Çarşamba

SUGAR BEET


Havadaki karbondioksiti oksijene çeviren büyük çevre dostu şeker pancarı, 
 Şeker Pancarı yüksek Potasyum içeriğine sahip olması nedeni ile iştah açıcı özelliğe sahiptir.Şeker Pancarı Pekmezi, karbonhidrat ve enerji kaynağı olup, sağlık açısından yararlı bir besindir.
Çok zahmetli bir pekmez
tarladan şeker pancarları toplanıyor
yeşil sapları kesilip toprakları temizleniyor
 sonra dilim yapma aleti ile dilimleniyor
 sonra kurumaya bırakılıyor
Kuruyan pancarlar su dolu   çeşmeli büyük bir kazana
koyuluyor .
Aşağı yukarı 6 saat kadar bu suyun içinde
bekliyor.
O sırada büyük odun ateşi yanıyor
pişirme kazanlarında  bekletilen pancar suları  ateşe gitmeye hazır
1 gün 1 gece  pekmez olmak için kaynıyor
  normal bir su kaynadıkça  kahverengi oluyor
lezzet şahane .





.



Hiç yorum yok :