Havadaki karbondioksiti oksijene çeviren büyük çevre dostu şeker pancarı,
Şeker Pancarı yüksek Potasyum içeriğine sahip olması nedeni ile iştah açıcı özelliğe sahiptir.Şeker Pancarı Pekmezi, karbonhidrat ve enerji kaynağı olup, sağlık açısından yararlı bir besindir.
Çok zahmetli bir pekmez
tarladan şeker pancarları toplanıyor
yeşil sapları kesilip toprakları temizleniyor
sonra dilim yapma aleti ile dilimleniyor
sonra kurumaya bırakılıyor
Kuruyan pancarlar su dolu çeşmeli büyük bir kazana
koyuluyor .
Aşağı yukarı 6 saat kadar bu suyun içinde
bekliyor.
O sırada büyük odun ateşi yanıyor
pişirme kazanlarında bekletilen pancar suları ateşe gitmeye hazır
1 gün 1 gece pekmez olmak için kaynıyor
normal bir su kaynadıkça kahverengi oluyor
lezzet şahane .
.
|
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder