Soğanlarımızı köstebekten kurtarmak için biraz erken çıkardık, temizledik gölge bir yerde açıkta bıraktık bu sene ki soğanların cinsi çok güzel Allah yemek nasip etsin. |
Sütlaç'a yeni bir imaj yaptım, sıcak sıcak yeni sağılmış inek sütünden lezzet farkı var, üzerindeki jöle ve şeftali de renk kattı |
Biberler komşudan , tesadüf çıkmış - fideler karışmış rengi harika, acısı süper tohumluk bırakacaklar bizde seneye dikeriz İnşAllah |
Bu biberler de komşudan , arkasındaki mühürler özel, çok lezzetli bir biber. Seneye bizde dikicez. |
Karnıyarık, Herkesin yaptığı gibi . Tek özelliği içindeki baharatlar, kıyma, soğan, az salça, 1 domates, k.biber,tuz Kişniş ve mercan köşk bu iki baharat kıymaya güzel bir lezzet veriyor. |
Çörek otlarımız kurudu saplarını ayırdık ama tam temizleyemedim gidince tekrar temizleyeceğim. Çörek otunu kabuğundan ayırırken gözlerim yandı sebebini anlamadım, çok özel ve güzel kokusu var . |
Dere otu, yeşilini bir parti kuruttum , her çorbaya kullanıyorum biraz tohumluk bıraktım seneye tekrar dikeriz. |
Mürdüm erik'lerimiz çoğunu kuruması için çizdik kasalara koyduk , gittiğimizde böcek olmaması için küllü suda yıkanacak tekrar kurumaya bırakılacak. Meşe odununun külünde yıkanıyor her kül olmaz. |
Süs kabağımız, lamba gibi, balkon süsü. |
Bamya ve Biberler , Bamyaların bir kısmı bizim bir kısmı - Amerika Zeynep, ve Taipei Zeynep için kışa hazır olacaklar. |
4 yorum :
Sevgili Belgin ne güzel blogların varmış:)Özellikle buna bayıldım:)Görüşürüz,sevgilerimle Zehr@
Teşekkür ederim. sevgiler.
Belgin hanım, köyünüze bayıldım.
Fotoğraflarınız bir harika.
Sevdiklernizle mutlu bir yaşam diliyorum.
Sevgiler.
Sare hanım,
çok teşekkür ederim.
Bilmukabele.
SEVGİLER.
Yorum Gönder