2 Aralık 2010 Perşembe

MISIR EKMEĞİ

Yeni tarifle Mısır ekmeği
bu sefer gerçekten çok güzel oldu
Malzemeler; Mısır Unu
1 yumurta
su ,
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için,  bir küçük parça tereyağı küçük küçük doğranıp
unlu sudan önce  hamurun üzerine koyulacak. 
çay kaşığı tuz, çay kaşığı şeker
hamur katı olmayacak  160-170 derecede pişecek
hamurun üzerine çatlamaması için 1 yemek kaşığı beyaz  un sulandırıp
 sürülecek.
Siyah zeytin , pırasanın yeşil kısmı ile birlikte
yemeyi deneyin.
vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet.
afiyet olsun.




2 yorum :

lavantalimon dedi ki...

harika görünüyor:)mısısr ekmeğinin içne pırasanın yeşilini de doğruyorlar ayrıca yoğurt kaymağı ile yoğurlursada nefis oluyor:))afiyeler olsun

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Teşekkürler,

tahmin ederim pırasanın herşeyi güzel olur.