Bu salatanın adı İÇ bazı yörelerde Bat diye biliniyor
Son derece sağlıklı, yazın yeşil yaprakla yeniyor
kışın haşlanmış sıcak lahana ile yeniyor
Özelliği elle yenmesidir.
Haftada en az 3 kez yenir ,
İnce çigköftelik bulgurdan yapılıyor
yağ yok , kışın domates salçası yazın taze domates.
Kuru soğanlar ince ince doğranır, yeşil soğan,
maydanoz, reyhan, fesleğen, yeşil biber, limon, karabiber, kırmızı acı biber.
Bulgur yarım saat önce sıcak su ile ıslatılır,
salça veya domates ile yoğrulur, bulgurlar yumuşayıncaya kadar
daha sonra doğranan yeşilikler ilave edilir yoğrulur,baharatları ilave edilir
arzuya göre sulandırılır çok sıcaklarda buz ilave edilir,
daha sonra yaprağa veya lahanaya sarma gibi yapılıp yenir.
Tam bir rejim yemegidir.
Üzerine su yerine çay içilmeli su içtikçe sürekli su içilir.
harareti kesmek için çay içilir
|
5 yorum :
Merhaba
Sitenizi biraz inceledim ama anlayamadim.siz aslen nerelisiniz.birkac yemeginiz tanidik geldi..
Ornegin iç..gerci biz bunu sulandirark yapariz..ama ismi iç tir ve yaprakla yenir..orjinali elle yenir:)
Bir de icli kofte..disina bizim gibi et koyan, hasladiktan sonra yumurtaya bulayip kizartana hic rastlamadim.
Biz sivas' liyiz bu arada :)
Sevgiler..
Tuba Merhaba ,
Ben aslen Divriği'liyim.Istanbul doğumluyum, yaz aylarında Bursa'da yaşıyorum.
Evet, iç sulandırılarak yenir , biz sonradan yemek için susuz biraz sararız, önceden elle yerdik hala da yiyenlerimiz var, bazılarımıza da kaşıkla yemek daha kolay geliyor.
Ziyaretinize teşekkürler.
Sevgiler.
evet içli köfte sizinde bizimde bildiğimiz gibi.
Biz baya hemsehriymisiz.ben de divrigiliyim..icinden..kimlerdensiniz diycem,ama cevabi tanimiyacagim herhalukarda:) anneannem olacak ki simdi..
Evet belki akraba bile çıkarız:))
Bize Pancarlığil derler.
Anneanneme sorayim:)
Annemler ayrancili, babamlar aşikgil oluyor..pancarli yi duymuslugum var..ama taniyorum desem yalan olur..
Buyukler birbirini kesin taniyordur..tanistigimiza sevindim..sevgiler..
Yorum Gönder