Yeşil domatesli kuru fasulye
bu mevsimde yeşil domatesin ya turşusu yapılır ya pirinçli zeytinyağlısı
kuru fasulyeli İç Anadoluya özgü olduğunu düşünüyorum
Domatesler elma dilimi gibi doğranır
çekirdekleri gidene kadar yıkanır ( isterseniz bir kez tuzla ovalayıp yıkayabilirsiniz) ben boş suda yıkadım
süzgeçte biraz beklettim,
daha önceden haşladığım kuru fasulye hazır.
diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp soteledim biraz zetinyagı biraz tereyağı biraz ayçiçek yağı ilave ettim
genellikle her yemekte üç yağı da kullanıyorum .
sotelediğim soğan,
salça, tuz, karabiber, kırmızı biber , haşladığım kuru fasulye , su
bunları ağır ateşte fasulyeler kıvamını buluncaya kadar pişirdim
indirmeden önce domatesleri ilave ettim, domatesler erimeden ateşten alınacak.
Mayhoş bir lezzet olur bu mayhoşluğu beğenmezseniz domatesleri tuzla ovalayın yıkayın,
isterseniz suyunu az koyup zeytinyağlı gibi de yapabilirsiniz.
Domatesleri seçerken koyu yeşilleri almayın yemek için rengi
biraz sarıya dönmüşleri tercih edin.
Afiyet olsun.
|
2 yorum :
Merhaba. Belgincim ne kadar güzel bahçe, aldığınız ürünler ve yazılardan anladığım kadarıyla keçiler falan ... süper bir ortam. Bayıldım.
Mutluluk içinde, sağlıklı bir yaşam dilerim, sevgiler.
Çok teşekkürler , çok naziksiniz
hep birlikte,bende size mutluluk içinde sağlıklı yaşam dilerim.
sevgiler.
Yorum Gönder