4 Nisan 2013 Perşembe

APRİL..........


Bu sabah  yürüyüş dönüşü topladım ,
otlar, sarı papatyalar, beyaz papatyalar, mor dağ sümbülleri ,
kuşlar,
hepsi coşmuş, bu coşkuya sizde ortak olun.<3

  

Tüyden hafif olurum böyle sabahlar;
Karşı damda bir güneş parçası,
İçimde kuş cıvıltıları, şarkılar;
Bağıra çağıra düşerim yollara;
Döner döner durur başım havalarda.
Sanırım ki günler hep güzel gidecek;
Her sabah böyle bahar;
Ne iş güç gelir aklıma, ne yoksulluğum;
Derim ki :"Sıkıntılarım duradursun!"
Şairliğimle yetinir,
Avunurum.
╬Orhan Veli Kanık╬
Dengenin rengi Yeşil, 
 Yüce ruhani  hedefleri ve ruhsal gücü simgeleyen 
mor'un  buluşması


Beyaz'ın- mükemmeliyeti,
 mantık ve zekanın rengi olan Sarı'nın 
buluşması.

Divriği'nin  yöresel  pilav'ından biri,
İnce çiğ köftelik bulgur, kemik suyu , kuşbaşı et (daha küçük doğranmış et)
veya kıyma, maydanoz, soğan, kuru soğan, nane, reyhan, tereyağı.
Önce kıymayı  tuz, karabiber, kırmızı biber,
 (ayrıca  benim ilave ettiğim, köyde yapılmış baharat-
nohut, ayçiçeği, mısır, dereotu, çörek otu  karışımı),  ve kuru reyhan  bunların
tamamını  soteledim,  daha sonra kemik suyunu ilave ettim, kaynayınca
bulguru ilave ettim, normal bulgur pilavı gibi  pişti,  demlenmeye  bıraktım,
diğer tarafta kuru soğan, maydanoz, yeşil soğan, nane.  Hepsini ince ince kıydım.
Servis zamanı  pilavın üzerine  tereyağı kızdırdım döktüm, sonra yeşillikleri ilave ettim.
Aslında bu  asma yaprağına sarılarak yenir ,  ben yapraksız ev yoğurdu ile veya turşu ile
yemesini daha çok seviyorum.
Afiyet olsun.




2 yorum :

sare dedi ki...

Belgin hanım, ellerinize sağlık.
Bulgur pilavına bayılırım, hele o baharat da olunca ayrıca güzel olmuştur. Baharatı deneyeceğim miktarı nasıl ayarlıyorsunuz.
Bu bahar çiçekelri güzel geçsin günleriniz, sevgiler.

Begonvilli Ev dedi ki...

Kır çiçeklerine bayılıyorum:)