13 Ekim 2009 Salı

Cevizli Lokum

Cevizli Lokum

Mayalı hamurdan yapılıyor ,
Tek özelliği ayçiçek yağı kullanılması.
Kalın, böreklik açılıyor.
Ayçiçek yağı ile yağlanıyor,
Üzerine ceviz seriliyor, rulo yapılıp dört parmak genişliğinde kesiliyor, tepsiye diziliyor, üzerine ayçiçek yağı ile su sürülüyor ,çok ağır pişiriliyor.
Kahvaltıda katıksız çay, kahve yanına çok lezzetli.

3 yorum :

Euphoric dedi ki...

ben bu gece uyuyamıcam galiba..
ne kadar nefir gözüküyor
beni aşar ama anneme gösterip isticem bundan

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Aslında çok basit ,hamuru kendiniz yapmak istemezseniz fırından hazır ekmek hamuru alın 1 ekmek hamuru denemek için yeter, yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve az tuz ile tekrar yoğurun
15-20 dk bekletin .
Düz bir zeminde merdane ile açın (çok ince olmasına gerek yok,) ayçiçek yağı ile yağlayın üzerine bolca ceviz koyulacak, hamur rulo yapılacak dört parmak geniliğinde kesilecek kesilen kısımlar alt ve üste gelicek üzerine tekrar ayçiçek yağı sürülecek 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilecek
ister bal ile yiyin ister peynir
afiyet olsun.
sevgiler.

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.