14 Eylül 2011 Çarşamba

APPLE CIDER VINEGAR

Elma sirkesi,
daha öncede yapmıştım
çok güzel olmuştu
 yere düşen elmalardan  yeni yaptım
sadece su ve elma ,
 kavanozların ağzını tülbent ile kapattım  20 gün bekleyecek
daha sonra süzücem , içine 4-5 adet nohut atıcam
kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıcam karanlık bir yerde 40 gün
bekleyecek 40 günden fazla beklerse
çok daha lezzetli olur.

6 yorum :

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel bir blogunuz var,daha önce görmediğim için hayıflandım.Ben bu sirkeyi daha farklı yapıyorum.Bunu da deneyeceğim.Sevgiler

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Teşekkür ederim.Çok naziksiniz. Sizin tarifiniz Elma sirkesini yazarsanız sevinirim.
Sevgiler.
Belgin.

sare dedi ki...

belgin hanım ne yazıktır ki bana sitenizi geç görmüşüm, süper resimler ve tarifler...
Elma sirkesini bende tarifinizdeki gibi yapıyorum.
İzin verirseniz, ben ayrıca 1-2 dilim ekmek ilave ediyorum ilk aşamaya, bir de sonradan yaptığınız mayalanma aşamasında birkaç yemek kaşığı geçen seneden kalan elma sirkesinden de ilave ediyorum, birbirlerini kıskansınlar diye:)) sevgiler.
Ellerinize sağlık.

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Değerli sare,
Teşekkür ederim.
Ben de bir kavanozu sizin yaptığınız gibi mayalanmaya geçtiğinde sirke ilave edebilirim .
Sevgiler.
Belgin.

MAYRI dedi ki...

örgümodelleri co cc virüs saldırısı yapıyor sitenize girince silin onu....

Belgin Pancar AKÇAY dedi ki...

Teşekkürler Mayri.